WJGC 2007 // Rieti (IT) // 31.07

Forum van de Belgische Junioren.
Plaats reactie
Bert Jr. Schmelzer
Berichten: 128
Lid geworden op: Zo 22 Feb 2004 10:54

WJGC 2007 // Rieti (IT) // 31.07

Bericht door Bert Jr. Schmelzer » Do 02 Aug 2007 21:21

Een uitstervend koufront vertroebelt het weer. Alles in pist, wachten, en dan megafoon informatie “the contest task is cancelled” Weinig commentaar, het is zo en niet anders. Na twee wedstrijddagen is een rustdag niet echt welkom, maar de wedstrijdleiding had vermoedelijk gelijk.

Bert en Tijl blijven zoals altijd geconcentreerd en denken alternatief, zoals opgedrongen beslissingen genomen moeten worden. Eventjes alles voor de volgende dag klaar zetten, en dan de Terminillo op. Deze mooie berg ziet men van het vliegveld goed liggen. 2200 meter hoog en meestal de vertrekplaats van de wedstrijdproef. Een skioord in de winter en een zomervakantieplaats voor bergwandelaars. In deze regio leven wilde paarden, vliegen arenden en gieren en men zegt dat hier wolven en bruine beren rondtrekken. Op de berg heb je een heerlijk zicht op de Rieti vallei incluis vliegveld dat op 390 meter ligt. De lucht is zuiver en fris zoals in het hooggebergte. Cappuccino en droog gebak worden op een terras besteld, en uiteraard werden gesprekken rond het zweefvliegen gevoerd. Gelukkig hebben Hilde en Lies hier geen probleem mee.

Dan volgt de afdaling naar het noordoosten in een prachtig wild en onherbergzaam terrein. “Hier vliegen jullie door?” was mijn vraag. “Tuurlijk” was het antwoord, “en juist hier maakt men het verschil in hoogte en snelheid. Maar we kennen ook de vluchtroutes en de meeste buitenlandingsvelden in glijbereik.” Ik weet dat beiden goed beseffen waar ze mee bezig zijn, maar deze wedstrijdregio is complex en moeilijk. Ook weet ik dat het één van de beste wedstrijdgebieden in de wereld is, maar als zweefvliegvader van twee wedstrijdpiloten kan je toch niet koud en stressvrij redeneren.

Op de weg naar het eerste dorp staan we plots stil omdat een kudde van grote!! koeien rustig op de weg lopen. Geen toezicht voor deze dieren betekent geen herkenbare leiding, dus voorzichtig afwachten. Uiteindelijk gaat het verder en bereiken we na circa twintig kilometer natuurschoon het heerlijk Italiaanse dorpje Leonessa. Het gezellig en aangenaam marktplein zoals het in La bella Italia te verwachten is, is dan ook plezant om te vertoeven. Tijl, onze meesterkok, liep een kleine kruidenier binnen, om de fijnste kruiden, vlees, kaas, pasta, wijn, grappa en een digustivum van walnoten te kopen. Deze heerlijke ingrediënten worden uiteraard in de volgende dagen verorberd. Onderweg wordt in een onnozel klein dorpje echt Italiaans gegeten. Voorgerechten die jullie zouden laten watertanden, en als hoofdplaat spaghetti con Vongole.

Viva Rieti

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Plaats reactie