WJGC 2007 // Rieti (IT) // 26.07

Forum van de Belgische Junioren.
Plaats reactie
Bert Jr. Schmelzer
Berichten: 128
Lid geworden op: Zo 22 Feb 2004 10:54

WJGC 2007 // Rieti (IT) // 26.07

Bericht door Bert Jr. Schmelzer » Vr 27 Jul 2007 23:01

Vandaag was thermisch nog een stuk beter dan gisteren, maar waren de convergentielijnen minder uitgesproken. En weer leek 1000km haalbaar voor de grote jongens (en weer vloog die ASH25 900+km). Toch besloten om de opgegeven proef van 300km mee te vliegen ipv zelf kilometers te sprokkelen. De vlucht zelf was weer zeer leerrijk. We zijn nu op een punt gekomen dat we van de standaardroutes beginnen af te wijken, om te zien of we enige snelheidswinst kunnen boeken met een alternatieve weg. Soms lukt dit inderdaad, maar vandaag zat dat niet helemaal mee.

Bij het afvliegen zagen we in het westen over het onherbergzame gebied bij de Lago Turano een redelijke wolkenstraat staan. Dus keerden we terug, vlogen opnieuw af en probeerden deze nieuwe route uit. Het werkte niet want de wolken daar trokken voor geen meter, en we moesten met een omweg laag terug aanpikken bij de vlakte van Avezzano. Het gemiddelde was dus al naar de knoppen, en we probeerden met risico’s en hard vliegen dit terug op te krikken. Ging perfect, tot we ons beiden ergens vastvlogen en zo nog enkele kostbare minuten verspeelden. De eindaanvlucht van 120 kilometer met glijgetal 65 aan 190km/h over de wél werkende alternatieve routes maakte iets goed, maar toch kwamen we maar met een “sukkeldrafje” binnen (Bert 123km/h, ik 119km/h). vanaf morgen stopt het geëxperimenteer, en gaan we er echt tegenaan (en de alternatieve route over Lago Turano is dus uiteraard uit ons boekje geschrapt).

’s Avonds arriveerde de laatste crewmember, de Pater Familias, die via de route Brussel Zaventem-Rome Ciampino een duidelijk aangenamere reis heeft gehad als met een bus zonder airco tegen 80 over de eeuwige Po-vlakte. Zijn gemiddelde snelheid over de task bedroeg 894km/h. Voltallig zakten we af naar Rieti om bij Tito, het beste restaurant ter wereld, te gaan eten. Dit hadden we vorig jaar bij het kuieren door de Oud-Romeinse hoofdstraat toevallig ontdekt. De perfecte pasta met streekwijn worden hier opgevolgd door de lokale specialiteiten waarna je je nog jaren aan de perfecte smaak kan herinneren. En na afloop val je om van de prijs (in de goede betekenis uiteraard). Ha, la dolce vita.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Plaats reactie