RASP BLIPMAP FR

Vragen en informatie over het weer kan u hier posten.
Plaats reactie
Michel Hagoort
Berichten: 7
Lid geworden op: Do 16 Apr 2009 20:16

RASP BLIPMAP FR

Bericht door Michel Hagoort » Vr 26 Jun 2009 12:17

Hoi,

Ge en ik hebben voor de zomerperiode nu ook een dagelijkse zweefvliegweersvoorspelling voor het grootste deel van Frankrijk opgezet: http://rasp.kzc.nl/blois/ Het beste is om eerst de beschrijving van de basis parameters door te lezen: http://rasp.kzc.nl/basis_parameters.html De komende tijd zal ter orientatie nog een aantal locaties op de kaart worden toegevoegd.

Hiernaast zijn we voor de Benelux en Duitsland (http://rasp.kzc.nl/) en voor Frankrijk aan het experimenteren met een maat voor de Potentiele vliegafstand. Zie helemaal onderaan de weersvoorspellingspagina's. Hier wordt de maat kort toegelicht: http://rasp.kzc.nl/parameters.html#pfd

Mocht je problemen hebben met het onderscheiden van kleuren dan is dit misschien iets: http://rasp.kzc.nl/TheColorPicker.zip

Groeten Michel

Guy GILDEMYN
Berichten: 84
Lid geworden op: Di 03 Feb 2004 11:32
Locatie: St. Martens-Latem

Re: RASP BLIPMAP FR

Bericht door Guy GILDEMYN » Zo 28 Jun 2009 15:43

Prachtig werk, mooi initiatief!

Toch deze vraag: heel wat belgische zweefpiloten vertrekken vauit Valenciennes of Maubray. Deze streek ligt echter juist op de grens van zowel de franse als van de belgisch-W-duitse kaarten.
Zou het soms mogelijk zijn de onderste grens van de belgisch-W-duitse kaarten +/- 150km verder naar het zuiden te verplaatsen?

Nogmaals dank voor dit interessant werk!

guyG
D-KYGG

Michel Hagoort
Berichten: 7
Lid geworden op: Do 16 Apr 2009 20:16

Re: RASP BLIPMAP FR

Bericht door Michel Hagoort » Za 05 Sep 2009 12:48

Hoi Guy,

Bedankt. Het verplaatsen van de grens is mogelijk maar heeft invloed op de rekentijd. De huidige grenzen zijn zo gekozen dat het resultaat net op de gewenste tijd klaar is. Misschien dat we begin volgend jaar, door andere wijzigingen, de rekentijd kunnen verkleinen. Tot die tijd zullen de grenzen waarschijnlijk zo blijven. Ik hou je op de hoogte.

Groeten Michel

Plaats reactie